Beste tennisvrienden

TC De Nethe werkt sinds de lente samen met de tennisschool ActiviTE. Deze tennisschool is opgestart door Thomas Hendrickx (trainer B+ KDT- trainer van Tennisvlaanderen), Wim Brion (trainer B + bachelor secundair onderwijs) en Jens Van den Broeck (trainer B + bachelor Lichamelijke opvoeding). Zij stippelen reeds geruime tijd het tennisbeleid uit binnen GTC Den Bruul (in 2014 door Tennisvlaanderen gerangschikt in top-10 van Vlaamse tennisclubs) en willen hun ervaringen en expertise graag delen met TC De Nethe en TC Mol.

Zo organiseert de tennisschool bijvoorbeeld voor de eerste maal de lentelessen voor de jeugd. Hierbij maken ze, anders dan de voorbije jaren, gebruik van een eerder recreatief en een eerder competitief aanbod.

Een eerder recreatieve speler speelt weinig tornooien en heeft (voorlopig) niet echt de ambitie om voor een klassement te spelen. Dit uit zich in een iets minder aantal trainingsuren. Een competitiespeler heeft deze ambitie wel. Hij/zij speelt interclub en speelt per seizoen toch een 8-tal tornooien. Voor deze speler komt tennis – naast een andere sport – op de eerste plaats. Iedereen kan inschrijven voor de competitiepakketten (GO en PRO), maar houd de bovenstaande ‘criteria’ dus wel in het achterhoofd als je inschrijft.

Voorts zet de tennisschool ook actief in op BMV (= breed motorische vorming). We geloven sterk in het feit dat een goede tennisser in de eerste plaats een sterke en breed gevormde beweger is. Tijdens deze lessen proberen we op een speelse en uitdagende manier het lichaam van het kind in zijn totaliteit te ontwikkelen.

Er zijn ook tennislessen voor volwassenen. Met de formule "Start 2 Tennis" hopen we vers bloed aan te trekken en de club daarmee te versterken.

Via onderstaand logo kom je terecht op de site van Tennisschool ActiviTE. Hier kan je het aanbod van alle lessen terugvinden, kids en volwassenen. Ook kan je je er online inschrijven.

DE LESSEN VOOR DE JEUGD 2016-2017 STAAN ONLINE. Je kan je inschrijven voor deze lessen via onderstaande link